Biff Rydberg

Det blev en hektisk fredag igår med jobb. Därför var det extra fantastiskt att få komma hem till helt fantastisk Biff Rydberg och ett glas rött! Biff Rydberg är en gammal favorit så är så enkel men så god! Så alla köttälskare, hör upp!

Tärna valfritt oxkött (oxfilé är naturligtvis godast) i ca 3x3 cm stor tärningar. Tärna potatis (ca 3-4 per person) och 1/2 lök/person. Börja med att steka potatisen i smör så att den får fin färg. Salta efter smak. När den är nästan färdig, ställs den in i ugnen på ca 150 grader. Stek sedan löken så att den får fin färg och häll över i en skål medan du steker köttet. Köttet steks på mycket hög värme i kort tid så att det får en fin yta, men fortfarande är röd-rosa inuti. Glöm inte att salta och peppra. 

Servera din lyxiga pytt i panna med en rå äggula, eventuellt en god senap och ett kraftigt rött vin. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0