Stress och Kasslerbakelser
Igår hade jag en intensiv dag, därav ingen uppdatering. Tenta på morgonen, storstädning i huset när jag kom hem, middag på kvällen och sedan somna av total utmattning. Men, middagen blev fantastiskt, dock har jag inte riktigt kommit in i bloggandet riktigt igen, så att ta bilder glömmer jag liksom bort. Får se om jag kanske tar en bild av matlådan senare :) Receptet är (som vanligt) mammas, härstammar som ni kommer märka från 70-talet och lyder enligt följande:
Kasslerbakelser
4 pers
1 bit kassler på ca 500 gram
2 burkar konserverad annanas (det är säkert godare med färsk, men det är jag allergisk mot, därför blir det från burk)
3 äggvitor
2 msk majonäs
Cayennepeppar
2 påsar bladspenat (går även bra med fryst, men färsk är godare)
1. Börja med att fräsa spenaten i lite smör. När det är klart bred ut det på botten i en ugnsfast form så att det blir ett tunnt jämnt lager.
2. Skär kasslern i en halv centimeter tjocka skivor och varva med annanasskivorna ovanpå spenaten.
3. Separera äggulorna från äggvitorna och lägg äggvitorna i en skål. Vispa med elvisp tills det blir ett hårt skum. Du ska kunna vända skålen över huvudet utan att det rör sig. Vänd därefter försiktigt ner majonäsen.
4. Fördela skummet över raden/raderna med annanas och kassler och avsluta med att pudra lite cayennepeppar ovanpå.
5. Sätt in formen i ugnen i 200 grader ca 20 minuter, servera med ris.
Kasslerbakelser
4 pers
1 bit kassler på ca 500 gram
2 burkar konserverad annanas (det är säkert godare med färsk, men det är jag allergisk mot, därför blir det från burk)
3 äggvitor
2 msk majonäs
Cayennepeppar
2 påsar bladspenat (går även bra med fryst, men färsk är godare)
1. Börja med att fräsa spenaten i lite smör. När det är klart bred ut det på botten i en ugnsfast form så att det blir ett tunnt jämnt lager.
2. Skär kasslern i en halv centimeter tjocka skivor och varva med annanasskivorna ovanpå spenaten.
3. Separera äggulorna från äggvitorna och lägg äggvitorna i en skål. Vispa med elvisp tills det blir ett hårt skum. Du ska kunna vända skålen över huvudet utan att det rör sig. Vänd därefter försiktigt ner majonäsen.
4. Fördela skummet över raden/raderna med annanas och kassler och avsluta med att pudra lite cayennepeppar ovanpå.
5. Sätt in formen i ugnen i 200 grader ca 20 minuter, servera med ris.
Kommentarer
Postat av: Linda
Låter sjukt gott! Måste nog prova detta! :)
Trackback