Rösti och kalkonbacon

Idag är en sådan dag som jag absolut inte orkade vara kreativ i köket. Balansräkningar och konteringsrutor snurrar runt i huvudet- för imorgon är det tentadags! Den här terminen läser jag ekonomi som är en del i min utbildning, och till våren går jag tillbaka till att läsa de- för mig- mer intressanta ämnena igen. Men åter till dagens mat. När jag inte riktigt vet vad jag är sugen på och inte riktigt orkar, brukar jag slänga ihop en stor sallad rösti (brukar faktiskt fuska och köpa färdig rösti, felix klassiska rösti. Det är lite skämsmat för mig..Det och oxpytt. Usch vad jag skäms nu.) Men, idag hade jag inga rösti hemma och därför gjorde jag egna. Super enkelt egentligen, skala potatis, riva potatis och steka. Upptill det hade jag min stora blandade sallad som man kan slänga i precis vad man känner för, och en enkel vitlöksdressing på gräddfil, vitlök, salt och peppar.
Idag innehöll min sallad:
  • Rå morot
  • Romansallad
  • Gurka
  • Cocktailtomater
  • Stjälkselleri
  • Charlottenlök
  • Paprika
  • Råa champinjoner
  • Kalkonbacon
Vanligtvis älskar jag att ha kidneybönor i, men dom saknades i skafferiet, så det fick bli utan.
 Så var det det där med kalkonbacon! En ny upptäckt. Nu när alla i min familj går på viktväktarna (utom Findus och Ernst då) så har man fått lära sig att skära ner på kalorierna, och ett smart sätt att göra det är att välja kalkonbacon istället för vanligt bacon. När man steker vanligt bacon kanske ni har märkt att det krymper oerhört mycket, kalkonbacon innehåller i stort sett inget fett och krymper inte alls, och i min smak är det faktiskt mycket godare. Kan varmt rekommenderas!
Nu är det dags att slå på en film och varva ner lite inför morgondagens prövning i externredovisning. Wish me luck!

 
  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0