Räkstuvning

Måste säga att jag känner mig riktigt peppar över bloggens återuppståndelse! Därför tänkte jag passa på att tipsa om min räkstuvning, som är en av mina favoritmaträtter från när jag var liten (självklart är det mammas recept i grunden). Följer man receptet fram till innan man lägger i räkorna, har ni också grundreceptet på min fisksås, men istället för räkor brukar jag lägga i tunna gurkstavar precis innan servering, de ska bara precis bli varma. Hur som helst, här är receptet! Enjoy!Räkstuvning1 fiskbuljongtärning2 dl vatten2 dl vitt vin1/2 tsk äppelcidervinäger (kan uteslutas)Saften från 1 citron1 msk hackad dill 3 dl Matlagningsgrädde2 msk flytande fiskfond (typ touch of taste)En påse färdigskalade frysta räkor, tinade Maizenaredning Gör såhär:1. Lägg buljongtärningen i en kastrull med vatten, vin och vinäger. Låt koka några minuter.2. Häll i saften från citronen och grädde och låt koka lite. Smaka av med fiskfond. 3. Red såsen med Maizena till en ganska tjock koncistens, vattnet i räkorna gör att den blir tunnare.Häll i räkor och dill ett par minuter innan servering, gör man det för tidigt blir de sega och dillen blir grå. Servera med ris och sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0