Asiatisk kycklinggryta
Ikväll ska jag bjuda på ett recept från Johans mamma, en av Johans favoriter från när han var liten. Rätten heter egentligen "kryddig korvpanna på kinavis" men har under åren blivit omarbetad till en kycklinggryta. Den är riktigt god och väldigt enkel att göra. För den som tänker på kalorierna är det även en väldigt nyttig rätt. Jag är vanligtvis inte så mycket för frukt i mat, men äpplet som är i den här rätten gör verkligen hela grejen, så om ni normalt sett tänker som jag- ge det en chans innan ni skippar äpplena!
Här kommer receptet!
Kycklinggryta
4 pers.
1/3 purjolök
2 morötter
1 konservburk med böngroddar
2 äpplen (ca. 200g)
1 msk smör
1 msk curry
3 kycklingfiléer
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
2 dl vatten
Gör såhär:
1. Strimla kycklingen tunnt. Lägg i smöret i en djupare grytan och bryn kycklingen lätt. Den ska inte bli få så mycket färg.
2. Strimla morötterna i tunna stavar alternativt riv dem grovt på ett rivjärn. Skölj purjolöken noga och skär sedan i tunna halvmånar. Skala äpplena, kärna ut och skär i små tärningar. Häll av vattnet från böngroddarna och häll alla grönsakerna i pannan tillsammans med kycklingen.
3. Häll på vatten, buljongtärning, curry och soja. Låt bubbla ett par minuter så vätskan kokar in lite i kyckligen.
4. Servera grytan med ris.

Kommentarer
Trackback