Dagens middagstips
Idag har vi naturligtvis njutit av en semla på fettisdagen, men hur gott det än är, så måste man ju äta middag också ;)
Så idag har vi lagat en riktigt god svamppasta! Kan varmt rekommenderas till alla svampälskare (pappa?). Receptet säger 8 dl blandad svamp, och jag kan verkligen tänka mig att det kommer vara fantastiskt gott på hösten med svampen man plockar själv, men idag köpte vi lite färsk svamp som går att få tag i såhär års; ostronskivling, portobello och champinjoner.
Här har ni receptet!
Svamppasta
4 personer
ca. 300 g pasta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
8 dl blandad svamp
1 1/2 dl torrt vitt vin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven prästost
grovhackad persilja
smör/rapsolja att steka i
salt
peppar
1. Skölj svampen och skär den eventuellt i mindre bitar. Hacka löken och vitlöken fint.
2. Stek löken och svampen tills allt vattnet från svampen har kokat bort.
3. Tillsätt vinet och vitlöken och låt dessa koka in.
4. Börja koka pastan och häll samtidigt i grädden i svampen.
5. Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.
6. Låt sedan såsen puttra medan pastan kokar och tillsätt persiljan precis före servering

Så idag har vi lagat en riktigt god svamppasta! Kan varmt rekommenderas till alla svampälskare (pappa?). Receptet säger 8 dl blandad svamp, och jag kan verkligen tänka mig att det kommer vara fantastiskt gott på hösten med svampen man plockar själv, men idag köpte vi lite färsk svamp som går att få tag i såhär års; ostronskivling, portobello och champinjoner.
Här har ni receptet!
Svamppasta
4 personer
ca. 300 g pasta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
8 dl blandad svamp
1 1/2 dl torrt vitt vin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven prästost
grovhackad persilja
smör/rapsolja att steka i
salt
peppar
1. Skölj svampen och skär den eventuellt i mindre bitar. Hacka löken och vitlöken fint.
2. Stek löken och svampen tills allt vattnet från svampen har kokat bort.
3. Tillsätt vinet och vitlöken och låt dessa koka in.
4. Börja koka pastan och häll samtidigt i grädden i svampen.
5. Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.
6. Låt sedan såsen puttra medan pastan kokar och tillsätt persiljan precis före servering

Kommentarer
Trackback