Vinprovning
På Heagård leds vinprovningarn utav deras otroligt begåvade somelier Ulla Sjöö, och det är även hon som sätter ihop vinpaket till den efterföljande maten.
När man sitter på provningen får man ofta en favorit bland de fyra sorterna, och vissa som man inte alls hade kunnat tänka sig att dricka igen. Ofta är det de som inte faller en i smaken som är utvalda till maten, och som när man får det serverat till utvalda rätter får en helt annan karaktär! Att kunna kombinera mat och vin är något som man hoppas kunna göra i framtiden efter ett par hundra provningar till... ;)
Efter provningen var det så dags för mat. Tvårätters i höstens tecken stod på menyn, med ett tillhörande vinpaket. Till förrätt fick vi en underbar tallrik med en liten soppa med trattkantareller och gula kantareller, en liten cheddarpaj med syltade gula kantareller och en rökt makrill med finhackad gulbeta. Till detta fick vi njuta det Österrikiska vinet som såklart passade förträffligt!
Till varmrätt blev vi sedan serverade en variation på älg, bestående av älginnanlår med rotsakskompott (det är inte bara jag som gillar rotsaker!) och en underbar sås! Upptill fick vi även en mustig älggryta! Till detta fick vi det kraftigare Italienska vinet som såklart var fantastiskt det också!
Kvällen avslutades med en liten havtornssorbet!
En underbar kväll med underbart sällskap avslutades hemma hos oss! Men mer om det i nästa inlägg...
instämmer med bloggskrivaren och ser framemot fortsättningen
Nils