Mammas födelsedag

Igår var det som ni vet mammas födelsedag och det firade vi stort! Jag började med att åka ut till mamma och pappa på morgonen, där pappa och jag fixade brunch. Jag hade med mig bröd som jag själv har bakat, och ingredienser till smoothie. Pappa hade ordnat med massor av goda pålägg och frukt och grönsaker, och mamma blev jätteglad!

På kvällen fortsatte vi firandet med att dricka en flaska champagne hos oss innan vi gick ner på Fridolfs och njöt av god mat. Jag har, som jag tidigare sagt en förkärlek till fisk, och därför blev det fisk även idag! Mamma, pappa och jag åt grillad tonfisk med sesamfrön. Så underbart gott!

Det är tack vare mina föräldrar som jag  har fått mitt fiskintresse. Hemma hos oss var det alltid tradition på lördagar att äta fisk. Mamma och jag sov länge, medan pappa åkte iväg till maxi eller till fiskbilen och köpte färsk fisk, som vi på kvällarna hjälptes åt att tillaga på bästa sätt.

Johan å andra sidan är en riktig köttmänniska, men även han kan tycka att det är väldigt gott med en riktigt bra tillagad fisk ibland!

 

Till förrätt åt jag en utav mina favoriter- håll i er nu- sniglar. Jag vill påminna om inlägget jag skrev för ett par dagar sedan. Mat är INTE äckligt! Sniglar är en rätt med mycket fördomar, varför undrar jag? Varför är en snigel äckligare än en räka, eller mussla eller fisk? En snigel smakar inte så mycket, den har en fast konsistens som är lite seg. När man tittagar den så gratinerar man den nästan alltid i ugnen med ett vitlökssmör eller örtsmör. Det serveras sedan som i en liten stekpanna med hål för sniglarna i, och ovanpå detta så flyter smöret upp. I smöret doppar man baguett skivor, vilket är underbart gott!

 

Efter avslutad middag gick vi upp till oss igen, för jag hade nämligen förberett en överraskning, jag hade för första gången i mitt liv bakat en mocca tårta! En mocca tårta är en tårta bestående av ett par lager frasig marängbotten, och smörkräm med kaffesmak. Det är både min och mammas favorittårta och det var även min mormors favorit. Vi har tidigare alltid köpt den ifrån regnbågen, men nu tyckte jag att det var hög tid att testa att gör en egen! Och det gick förvånandsvärt bra! Marängbottnarna blev frasiga och krämen supergod. Men, det svåraste momentet är att lägga ihop den. Eftersom marängbottnarna är sköra och gärna släpper smulor, samtidigt som smörkrämen är lite hård och allt fastnar i den, så är det svårt att få snyggt… Men jag tycker att det gick ganska bra faktiskt. Jag lovar att lägga upp en bild senare. Födelsedagen blev i alla fall lyckad och mamma var så glad när dom gick hem!


Kommentarer
Postat av: Linda LP

Låter som ni hade en riktigt härlig dag och allt ni åt låter fantastiskt! :) Vill se bilder!!!

2011-10-05 @ 22:52:57
Postat av: Ebba

Det hade vi också! Tyvärr finns det inga bilder :(

2011-10-08 @ 14:14:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0