Dagens middagstips
Idag ska jag tipsa om en maträtt som blivit en av Johans och mina stora favoriter! Som jag kanske redan har berättar så prenummererar vi på tidningen Allt Om Mat, och därifrån plockar vi ofta nya recept. Förra våren testade vi för första gången det här underbara receptet. Det passar kanske allra bäst på våren när det finns färsk sparris, men det går ju lika bra att göra under vintern. Och, tro det eller ej, men det är faktiskt inte så svårt som det ser ut!
Dock skall påpekas att det inte är jag, utan Johan som lagade maten den här gången! (Vi har dock uteslutit vissa saker när vi lagade för att förenkla lite. Och det här är vår version)
Majskyckling med saffransrisotto och vårprimörer
För 8 personer
1,2 kilo majskycklingfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
Risotto:
4 dl arborioris
1 gul lök
2 msk olivolja
1/2 pkt saffran
2 dl torrt vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
8 dl vatten
2 krm svartpeppar
2 dl parmesanost
Primörer:
8 tunnt skivade stjälkar salladslök
1 knippe sparris
Gör såhär:
1. Salta och peppra och stek sedan kycklingen i smör, så att den får färg runt om.
Sätt sedan in i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen håller 68 grader. Cirka 20 minuter (beroende på om de är stora eller små)
2. Skala och skriva den gula löken. Fräs sedan löken tillsammans med riset i olivolja i ca 3 minuter. Tillsätt saffran och vin. Lös under tiden buljongtärningaran i vattnet och späd sedan riset efter hand. Risotton kokas i 20 minuter och allt eftersom den kokar späder man med buljongen. Riset expanderar nämligen av vätskan. Var noga med att röra om hela tiden.
3. När risotton är klar, strö över den rivna parmesanen och dra några varv med pepparkvarnen.
4. Fräs till sist upp sparrisen och den skivade salladslöken och servera allt tillsammans på en tallrik, gärna med några cocktailtomater!

Dock skall påpekas att det inte är jag, utan Johan som lagade maten den här gången! (Vi har dock uteslutit vissa saker när vi lagade för att förenkla lite. Och det här är vår version)
Majskyckling med saffransrisotto och vårprimörer
För 8 personer
1,2 kilo majskycklingfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
Risotto:
4 dl arborioris
1 gul lök
2 msk olivolja
1/2 pkt saffran
2 dl torrt vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
8 dl vatten
2 krm svartpeppar
2 dl parmesanost
Primörer:
8 tunnt skivade stjälkar salladslök
1 knippe sparris
Gör såhär:
1. Salta och peppra och stek sedan kycklingen i smör, så att den får färg runt om.
Sätt sedan in i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen håller 68 grader. Cirka 20 minuter (beroende på om de är stora eller små)
2. Skala och skriva den gula löken. Fräs sedan löken tillsammans med riset i olivolja i ca 3 minuter. Tillsätt saffran och vin. Lös under tiden buljongtärningaran i vattnet och späd sedan riset efter hand. Risotton kokas i 20 minuter och allt eftersom den kokar späder man med buljongen. Riset expanderar nämligen av vätskan. Var noga med att röra om hela tiden.
3. När risotton är klar, strö över den rivna parmesanen och dra några varv med pepparkvarnen.
4. Fräs till sist upp sparrisen och den skivade salladslöken och servera allt tillsammans på en tallrik, gärna med några cocktailtomater!

Kommentarer
Trackback