Dagens middagstips

Nu ska jag äntligen tipsa er om det jag lagade i förrgår, nämligen köttsoppan! Dagen på stan med mamma blev mycket givande och vi klurade ut ett par bra julklappar. Dessutom hann vi med en mysig fika och sedan så klart glögg, med mina glöggtilltugg som ni fick receptet på i förra inlägget. Och så förstås, köttsoppan!
Som ni kanske har märkt så gillar jag att göra vällagade rustika rätter, och ganska ofta till ett fördelaktigt pris. Det må ta lite tid, men för mig är det viktigaste att det blir hemlagat och ordentligt gjort från grunden, istället för att "fuska". Det blir ofta billigare och ALLTID bättre!
Tyvärr måste jag bege mig i säng, men imorgon lovar jag att bjuda på ett nytt kycklingrecept och en bättre update på vad som händer i mitt liv!

Köttsoppa
ca 4 personer

500 gram grytbitar av nöt
1 köttbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
ca 5 dl vatten (eller så att det precis täcker köttet i kastrullen)
1 kg morötter
4 medelstora palsternackor
1 purjolök
1 knippe krusig persilja


1. Lägg grytbitarna i en stor kastrull, minst 5 liter. Häll på vatten så att det precis täcker grytbitarna (ca.5 dl) och lägg i en köttbuljongtärning.
2. Sätt plattan på svag värme, det får inte stormkoka! Koka köttet i 1 timme.
3. Hacka under tiden morötterna och palsternackan i mycket små tärningar och skär purjolöken mycket tunnt. Klipp persiljan fint och fördela i fyra soppskålar
4. När köttet kokat en timme, ta upp dem på en skärbräda och skär i 1x1 cm stora tärningar. Lägg tillbaka i grytan och tillsätt grönsaksbuljongen.
5. När buljongen kokat upp igen, tillsätt eventuellt lite mer vatten, om det är för lite vätska. Annars, häll ner grönsakerna. Men tänk på att smaka av innan så att det inte behöver tillsättas ytterligare buljongtärningar, grönsakerna ska endast ligga i mycket kort så att det inte blir för mjuka!

Häll soppan i skålarna med persiljan i botten och servera en blåsig och regning hösdag tillsammans med en nybakad fralla! :)



Kommentarer
Postat av: Johanna

den här lät super god! Den ska jag laga! Tack för tipset matguden!

2011-12-09 @ 15:06:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0