Dagens middagstips
Idag har Johan och jag ÄNTLIGEN fått offerten från hantverkarna som ska renovera huset! Vi har väntat på den i tre veckor så nu var det på tiden! Summorna såg bra ut, ungefär vad vi har räknat med, så det som återstår nu är att ringa och bekräfta i nästa vecka och komma fram till ett datum som de kan börja! Det känns så makalöst konstigt att det snart är på gång! Det är mindre än en månad (eller 26 dagar om man ska vara exakt) ;) tills vi tar över huset och kan börja renovera! Just nu håller vi mest på att klaga över vad vi har och längta till det nya, till exempel: "Johan, kan du bara skala potatisen i den vänstra vasken i tre månader till?" (det är lättare att plocka upp det där...) eller "Nu är det typ bara 12 gånger kvar tills vi slipper bära upp matkassarna för trapporna!".
Igår lagade jag en ny kycklingrätt som vi faktiskt hade som experimeträtt i skolan häromdagen. Vi testade att laga olika maträtter och varriera mjölkprodukten, till exempel matyoghurt, matlagningsgrädde, kesella osv.
Tyvärr glömde jag att ta en bild, så ni får nöja er med receptet, och här kommer det!
Kycklinggryta med sting
4 portioner
4 kycklingfiléer
4 dl matlagningsgrädde
1 tsk sambal olek
2 msk mango chutney
1/2 purjolök
1 hönsbuljongtärning
1 msk soja
1. Strimla kycklingen och bryn den i smör i en panna. Ta av från värmen.
2. Skiva purjolöken tunnt och bryn i lite smör. Häll på grädden och lägg i kycklingen.
3. Lägg i buljongtärningen, mango chutneyn, sambal oleken och sojan och låt puttra i ca 5 minuter
Servera med ris och sallad.
Igår lagade jag en ny kycklingrätt som vi faktiskt hade som experimeträtt i skolan häromdagen. Vi testade att laga olika maträtter och varriera mjölkprodukten, till exempel matyoghurt, matlagningsgrädde, kesella osv.
Tyvärr glömde jag att ta en bild, så ni får nöja er med receptet, och här kommer det!
Kycklinggryta med sting
4 portioner
4 kycklingfiléer
4 dl matlagningsgrädde
1 tsk sambal olek
2 msk mango chutney
1/2 purjolök
1 hönsbuljongtärning
1 msk soja
1. Strimla kycklingen och bryn den i smör i en panna. Ta av från värmen.
2. Skiva purjolöken tunnt och bryn i lite smör. Häll på grädden och lägg i kycklingen.
3. Lägg i buljongtärningen, mango chutneyn, sambal oleken och sojan och låt puttra i ca 5 minuter
Servera med ris och sallad.
Kommentarer
Trackback