Indisk mat
Som jag nämnde i något tidigare inlägg så är jag är min specialitet husmanskost och fine dining. Inte så mycket utländsk mat. Dock har jag sedan vi var i Nice i somras och Tony och Johanna övergav oss en kväll för att äta indiskt, blivit lite nyfiken. Den enda indiska restaurangen som jag någonsin besökt var ett ställe i Helsingör i Danmnark för en massa år sedan. Jag kommer ihåg att vi fick en kyckling tandoori gryta som var makalöst stark, men också väldigt god! Så inspirerad av detta bestämde jag mig idag för att ge mig på indiskt!
Jag ska dock medge att jag fuskade lite och köpte en färdig tandoori kryddmix. Fy på mig.
Men det blev inte så tokigt!
Jag började med att steka upp ett gäng kycklinginnerfiléer i en panna. När de var brynta tog jag upp dem och skar i mindre bitar. Sedan fräste jag smör och en påse tandoorikryddmix i en kastrull och lade kycklingbitarna och hällde i två burkar matlagningsyoghurt. Sedan hackade jag ner en halv chili.
Till det hade vi ris och en hel mango i stavar. Gott att bryta av med sval lite sötma i allt det starka heta! :)
Tyvärr blev det inte så vackra bilder på den här maten...
Men, ni får hålla till godo!

Jag ska dock medge att jag fuskade lite och köpte en färdig tandoori kryddmix. Fy på mig.
Men det blev inte så tokigt!
Jag började med att steka upp ett gäng kycklinginnerfiléer i en panna. När de var brynta tog jag upp dem och skar i mindre bitar. Sedan fräste jag smör och en påse tandoorikryddmix i en kastrull och lade kycklingbitarna och hällde i två burkar matlagningsyoghurt. Sedan hackade jag ner en halv chili.
Till det hade vi ris och en hel mango i stavar. Gott att bryta av med sval lite sötma i allt det starka heta! :)
Tyvärr blev det inte så vackra bilder på den här maten...
Men, ni får hålla till godo!

Kommentarer
Trackback