Dagens middagstips
När jag var liten var fredag alltid ett likhetsteckens med grillad kyckling eller grillade kamben, något som jag fortfarande tycker är fantastiskt gott! Den är rättwn uppfanns nog när den 350e grillade kycklingen hade avverkats, och hela familjen (fortfarande ville ha grillad kyckling) behövde hitta på något nytt!
Varför jag misstänker att det är pappa som har hittat på den, är för att den innehåller calvados och svamp. Två av pappas stora favoriter! Men nog babblat från min sida! Här har ni receptet:

Grillad kyckling-låda med Calvados och svamp
4 personer
1 hel, eller bitar av grillad kyckling
2 paprikor i valfri färg
1-3 dl stekt svamp, (beroende på hur mycket man gillar svamp)
4 Matlagningsgrädde
3/4 dl Calvados (eller en rejäl skvätt som pappa säger)
1. Skär loss allt kött från kycklingen och behåll skinnet på, detta är mycket viktigt eftersom det är anledningen till att man få så god smak!
2. Tvätta och skär paprikan i tunna korta strimlor.
3. Lägg kyckligen, paprikan och svampen i en ugnssäker form och tillsätt grädde och cognac.
4. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 30 min, eller tills grädden har "vändt" (som på en potatisgratäng)
5. Servera med ris och sallad
Imorgon ska Johan och jag gå på bröllop. Det är Johans kollega som ska gifta sig, och vi ser fram emot mat, dans och trevligt sällskap!
På återseende på söndag!
Som alltid ser det otroligt gott ut! Något jag tycker är himla kul att att du nu säger att kyckling var given fredagsmat, precis samma sak sa du om tacos för inte så längesen. Hehehe ;)
hhahahah. Bra där Linda=) Men nog såg o låter maten fruktansvärt gottigt ut. men då jag inte har nå cognac hemma o har inga planer o köpa det så måste jag skippa denna! Jag som trodde jag skulle avverka alla dina recept!
O ebba, dina bilder är lite grumliga! Jag vill se detaljerna på din mat!
/en kräsen o matglad anonym =)
Hahahaha "en kräsen o matglad anonym"! :D Jag tror bestämt jag ska fråga typ min far om jag kan få en rejäl skvätt cognac så att jag kan prova detta någon gång. För jag har, precis som anonym ovan, inga planer på att införskaffa cognac själv. :P
Jo, men en helg då och då kunde det bli tacos, men tacosen introducerades inte på allvar förrän under slutet av 1900-talet och början på 2000-talet! Och Johanna, du kan på en rejäl skvätt calvados/cognac av mig, så att du också kan laga denna rätten. Och jag ber om ursäkt för bilderna, Johans kamera har inte varit laddad, men jag ska ordna det tills ikväll! :)
Förresten borde jag få lite cred för att jag nu har delat upp inläggen i kategorier! ;)
Ja men visst har du gjort det! CRAD CRAD CRAD!!! Skit bra! O ja, då kommer jag med en en dl mått hem till dig då som jag får balansera hem då! Sounds good! =)