Nyaköket

Som ni säkert förstår så är köket en väldigt viktig del för mig i det nya huset. Det ska vara stilrent och fräsch, något som mitt nuvarande kök INTE är! Nu har vi tre olika sorters bänkskivor i tre olika höjder, ett skafferi fullt av silverfiskar (med följ av att skafferiet nu har flyttat ut på en av bänkskivorna i unikt material och höjd och som nu har varit så i ca 3 månader) och skåp som har sett sina bästa dagar. Charmigt att titta på, mindre charmigt att bo i.
Nu har vi precis bestämt oss för hur köket ska se ut! Vita högblanka luckor, mest lådor undertill, svart blank granitskiva och vit glasmosaik bakom. Kommer bli så snyggt och skönt och praktiskt! Jag längtar...

Imorgon ska vi åka och "hälsa på" huset :) vi ska träffa vår byggare och försöka komma fram till vilket uppvärmningssystem som passar vårt hus bäst. Det kommer bli spännande! Just nu börjar vi få lite lätt ångest för hur mycket pengar det kommer kosta, vi har lagt upp enväl tilltagen budget känns det som, men det blir så mycket mer än man tror... Å andra sidan så resonerar vi som så att det är viktigt att välja det man verkligen vill ha så att man inte väljer dåliga grejor bara för att det är billigt! Vi kommer ju renovera allt nu, och man vill ju inte ångra sig om ett par år!


Dagens middagstips

Idag ska jag tipsa om en maträtt som blivit en av Johans och mina stora favoriter! Som jag kanske redan har berättar så prenummererar vi på tidningen Allt Om Mat, och därifrån plockar vi ofta nya recept. Förra våren testade vi för första gången det här underbara receptet. Det passar kanske allra bäst på våren när det finns färsk sparris, men det går ju lika bra att göra under vintern. Och, tro det eller ej, men det är faktiskt inte så svårt som det ser ut!
Dock skall påpekas att det inte är jag, utan Johan som lagade maten den här gången! (Vi har dock uteslutit vissa saker när vi lagade för att förenkla lite. Och det här är vår version)

Majskyckling med saffransrisotto och vårprimörer
För 8 personer

1,2 kilo majskycklingfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 gul lök

Risotto:
4 dl arborioris
1 gul lök
2 msk olivolja
1/2 pkt saffran
2 dl torrt vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
8 dl vatten
2 krm svartpeppar
2 dl parmesanost

Primörer:
8 tunnt skivade stjälkar salladslök
1 knippe sparris

Gör såhär:
1. Salta och peppra och stek sedan kycklingen i smör, så att den får färg runt om.
Sätt sedan in i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen håller 68 grader. Cirka 20 minuter (beroende på om de är stora eller små)

2. Skala och skriva den gula löken. Fräs sedan löken tillsammans med riset i olivolja i ca 3 minuter. Tillsätt saffran och vin. Lös under tiden buljongtärningaran i vattnet och späd sedan riset efter hand. Risotton kokas i 20 minuter och allt eftersom den kokar späder man med buljongen. Riset expanderar nämligen av vätskan. Var noga med att röra om hela tiden.

3. När risotton är klar, strö över den rivna parmesanen och dra några varv med pepparkvarnen.

4. Fräs till sist upp sparrisen och den skivade salladslöken och servera allt tillsammans på en tallrik, gärna med några cocktailtomater!




Effektiv och händelserik helg

Den här helgen har vi för en gångs skull haf fullt upp. Lördagen började vi spenderade vi på Halmstad kakelhus, K-Rauta och på Comfortbutiken. Men nu det var bra för nu är nästan alla materialval klara! Nu i helgen valde vi bland annat ut blandare till lilla toan, ett supersnyggt högblankt svart klinkergolv i hallen och ett kakel till lilla toan.
När vi började leta grejor, så var blandarna till badrummet på övre plan en av de allra första grejorna vi bestämde oss för. Spana in dom på det här klippet:
http://www.oras.com/se/consumer/products/productfamilies/Pages/ILBAGNOALESSIDot.aspx

Kvällen fortsatte med lite vin med Klas, Johan och Sofia.
Söndagen spenderade vi på Wapnös julmarkand. Massor av mysiga utsällare med julgodis, senap, sill glögg och granklädda kransar! Precis som det ska vara! Det känns verkligen att julen är på väg. Den enligt mig, bästa tiden på hela året...


Nu är det dags att ta tag i det här!

Japp, det är dags att väcka liv i bloggen igen. Det är även dags att introducera ett nytt ämne som bloggen i fortsättningen även delvis kommer handla om, renovering. Och Linda, jag vet att du sa att om jag fick för mig att skriva om något annat än mat, så skulle du bojkotta bloggen. Men, jag skiter i det! Jag kommer ju fortsätta skriva om mat också, så du kan ju läsa mat-inläggen i alla fall! ;)

Som kanske de flesta vet nu så har vi gått och köpt oss ett hus. Det är delvis därför, och även på grund av krävande skolarbete som bloggen har legat nere. Men, nu har jag fått påtryckning hela vägen ifrån USA, så då kände jag att det var dags att sparka igång igen. Skolarbetet har lugnat ner sig, och nu har istället huset tagit över! Huset är byggt 1979 och ingenting är gjort sedan dess, så ni kan ju tänka er hur det ser ut, och därför ska vi renovera precis allt! Övertagandet kommer att ske den 4/1-2012 och redan den 9/1 kommer hantverkarna att sätta igång, så vi hoppas på inflyttning i mars.

De senaste två veckorna har varit fulla av beslut. Vi har valt badrumsmöbler, kök och golv, och fortfarande är det så sjukt mycket grejor som man knappast tänker på som ska väljas! Just nu håller vi på att lista ut vad vi ska ha för uppvärmning, och även vad vi ska ha för blandare på toaletten på nedervåningen, i köket och tvättstugan. Plus ungefär tusen saker till... :) Idag ska vi även åka och beställa kaklet som vi ska ha i stora badrummet. Men det är väldigt roliga beslut, och vi har väldigt lika åsikter om allt, så jag klagar inte!

Men, nog om renoveringen för nu. Det börjar ju närma sig jul! Den mysigaste tiden på hela året, enligt min mening. Och jag älskar att fixa julmat och godis och bröd och kakor, och i år planerar jag att testa nya spännande saker. Så stay put- så ska jag nog kunna inspirera er till lite jul-pyssel!

RSS 2.0