En vegetarisk i veckan!
Yes! Det ska vi köra på i fortsättningen! Vet ni om hur stor klimatpåverkan vår köttkonsumtion vi har i Sverige? Vi äter i Sverige ca 80 kg kött per person och år, vilket utgör 18% av de totala utsläppen av koldioxid. Som ni förstår är det väldigt mycket, och om vi vill behålla vår värld som den är, så bör vi minska vårt köttätande drastiskt! Därför tänker jag slå ett slag för "en vegetarisk i veckan"! Genom att välja en vegetarisk måltid halveras koldioxidutsläppen. Ju fler som väljer att skippa köttet en dag i veckan, desto mer spar vi på miljön!
Vegetarisk mat förknippas ofta med tråkigt. Vissa tänker på ett salladsblad och en tomat på en tallrik. Men snälla, vidga era vyer! Nästa gång ni är i matbutiken, ta en extra sväng om hyllan med torkade baljväxter och se hur många olika sorter som finns, hälften av dem har ni säkert inte ens hört talas om innan (det har inte jag i alla fall). Där tror jag att ni stöter på nästa problem (efter att ni insett att vegetariskt inte behöver vara bara ett salladsblad och en tomat), vad ska man göra med alla dessa bönor? Öppnar man påsen och äter dom som dom är? Häller man dem i morgonfilen? Nej. Det verkar jobbigt. Jag tror jag kör pasta och köttfärssås istället...
STOPP! Allt som är nytt är läskigt. Mat man aldrig har ätit innan är konstig. Människan är en bekväm varelse som inte gillar att tänka outside the box. Men, nu ska jag ta tag i det här på bloggen. Minst en gång i veckan ska jag bjuda på ett vegetariskt recept, och jag utmanar er att också byta ut en rätt i veckan till vegetariskt!
Nu slår vi ett slag för nya spännande matvaror, nya recept och tar ett steg mot en bättre miljö!
Are you in or out?
Vegetarisk mat förknippas ofta med tråkigt. Vissa tänker på ett salladsblad och en tomat på en tallrik. Men snälla, vidga era vyer! Nästa gång ni är i matbutiken, ta en extra sväng om hyllan med torkade baljväxter och se hur många olika sorter som finns, hälften av dem har ni säkert inte ens hört talas om innan (det har inte jag i alla fall). Där tror jag att ni stöter på nästa problem (efter att ni insett att vegetariskt inte behöver vara bara ett salladsblad och en tomat), vad ska man göra med alla dessa bönor? Öppnar man påsen och äter dom som dom är? Häller man dem i morgonfilen? Nej. Det verkar jobbigt. Jag tror jag kör pasta och köttfärssås istället...
STOPP! Allt som är nytt är läskigt. Mat man aldrig har ätit innan är konstig. Människan är en bekväm varelse som inte gillar att tänka outside the box. Men, nu ska jag ta tag i det här på bloggen. Minst en gång i veckan ska jag bjuda på ett vegetariskt recept, och jag utmanar er att också byta ut en rätt i veckan till vegetariskt!
Nu slår vi ett slag för nya spännande matvaror, nya recept och tar ett steg mot en bättre miljö!
Are you in or out?
Nya tag
Äntligen känns det som om livet börjar lugna ner sig till normal takt igen och jag hinner stanna upp, andas, njuta och göra allt som jag vill göra. Lägenheten är lämnad, huset inflyttat och skolböckerna börjar se lockande ut igen!
Min påskhelg har varit välbehövlig. Vi har blivit bjudna på olika härliga middagar och hållt en middag och en fika själva. Vi har rensat uppfarten från skräp och räffsat löv i trädgården. Life is good! Idag ska jag ta tag i lite olika saker, bland annat en del skolarbete, ordna några ärenden i stan, planera för kvällens vegetariska middag (!) och sedan har jag en galen tanke om att kanske förnya mitt gymkort idag. Jag slutar aldrig att förvåna!
Min påskhelg har varit välbehövlig. Vi har blivit bjudna på olika härliga middagar och hållt en middag och en fika själva. Vi har rensat uppfarten från skräp och räffsat löv i trädgården. Life is good! Idag ska jag ta tag i lite olika saker, bland annat en del skolarbete, ordna några ärenden i stan, planera för kvällens vegetariska middag (!) och sedan har jag en galen tanke om att kanske förnya mitt gymkort idag. Jag slutar aldrig att förvåna!