Skogens röda guld
I receptet stod det som en hel parfaittårta, men jag valde att göra det i portionsglas istället eftersom jag inte hade ett helt dygn på mig att låta den stå i frysen. Jag serverade den som den var med bara några färska lingon på toppen, men jag vet att lingon i kombination med kola är fantastiskt gott, och när jag gör om den igen ska jag servera den med en ljummen kolasås.
Här har ni receptet i alla fall!
Frusen lingonparfait
6 portioner
4 äggulor
1 ¼ dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 dl syrlig lingonsylt
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke
2. Vispa grädden hårt i en annan bunke och vänd sedan försiktigt ner grädden i äggsmeten med en slickepott.
3. Frys smeten i en skål i ca en timme, ta sedan ut den ur frysen och vispa upp den med elvisp så att den får en glassliknande konsistens. Blanda i lingonsylten och rör runt.
4. Fördela smeten i sex glas och ställ in i frysen i minst 5 timmar.
5. Ringla eventuellt lite nykokt kolasås ovanpå och toppa med några färska lingon.
Ikväll med det mer kvalitetstid med mina kära vänner!
Ha en fantastisk lördagskväll alla!
Jag började nästan gråta här när jag såg den där bilden för jag saknar den godsaken så mycket! SÅÅÅÅÅÅÅ GOTT!